diumenge, 26 de febrer de 2012

HOMENATGE A SAGARRA A MADRID

Amb motiu del 50è aniversari de la mort de Josep Mª de Sagarra el Govern de la Generalitat  ha organitzat a Madrid un cicle d´homenatges a l´escriptor.
El primer acte s´ha celebrat a l´"Ateneo Científico, Literàrio i Artístico de Madrid", el dia 13 de febrer,  i forma part del programa que va ser presentat a Barcelona pel  Departament de Cultura de la Generalitat per homenatjar al poeta, novel.lista, dramaturg i periodista en el 50è aniversari de la seva mort.
Ateneo de Madrid

L´acte el va presidir el director general de Promoció i Cooperació Cultural de la Generalitat de Catalunya Jordi Cabré i pel president de l´Ateneo de Madrid, Carlos París i va ser  coordinat pel periodista, biògraf i assagista barceloní  Lluís Permanyer . Aquest acte, a part de retre homenatge a Sagarra, va servir per donar a conèixer al públic de Madrid la seva extensa obra literària i fer un recordatori del debat i         l´intercanvi d´idees que va mantenir amb els intel.lectuals castellans.Expliquen que Sagarra, tan bon punt va arribar a Madrid, és va fer soci de l´Ateneu i va considerar aquesta institució com casa seva.

Josep Mª de Sagarra va mantenir amb Madrid una relació intensa. Entre 1916 i 1918, hi va estudiar la carrera consular, va estrenar amb èxit moltes obres de teatre i va mantenir relació i inclús amistat amb altres escriptors contemporanis com Ortega i Gasset. Era freqüent veure´l  al bohemi Café del Pombo i des de 1948 fins a la seva mort, en qualitat de Conseller de la SGAE, anava sovint a Madrid i  s´hi quedava uns quants dies.

També al Centre Cultural Blanquerna, seu cultural de La Delegació del Govern de Madrid, hi tindran lloc dues sessions més que tractaran de la figura i la obra de Sagarra:
      - el dia 20 de febrer  Taula rodona "La prosa i l´articulisme se Josep Mª de Sagarra" Amb Carme Arnau, Narcís Garolera i Anton M. Espadaler
      . el dia 24 de febrer Concert de Toni Subirana en homenatge a Sagarra.
(Toni Subirana és  un cantoautor barceloní que, que des d´adolescent, es va identificar molt amb els poemes de Sagarra).

                                                                        Toni Subirana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada